El monument de Lluís Millet ja es pot tornar a veure a la plaça de l'estació


  • Comparteix:

L'acte de restitució del monument s'ha emmarcat dins els actes de celebració dels 125 anys de la Societat Coral La Lira

L'acte de restitució del monument s'ha emmarcat dins els actes de celebració dels 125 anys de la Societat Coral La Lira

El monument de Lluís Millet ja torna a ocupar l'espai que li correspon a la plaça de l'estació. La placa commemorativa s'ha col·locat aquest dissabte enmig d'una festa ciutadana que ha comptat amb la presència del nét de Millet. La restitució del monument s'ha emmarcat dins els actes de celebració dels 125 anys de la coral La Lira, que el mestre Millet va dirigir.

El monument a Lluís Millet presidia la plaça de l'estació dels Ferrocarrils des de 1951. D'aquesta manera, Sant Cugat retia el seu particular homenatge al fundador de l'Orfeó Català i compositor del Cant de la Senyera, però sobretot a un impulsor de la cultura catalana i a un dels primers director de la Societat Coral La Lira.

Fa 3 anys, l'escultura es va haver de treure per poder fer les obres de remodelació de la plaça. Amb l'acte d'aquest dissabte, l'Ajuntament l'ha volgut retornar al lloc que li correspon dins la nova plaça. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hi ha molts records que estan vius en aquesta plaça i en aquest monument. Avui, els revivim en una plaça diferent i remodelada i on faltava aquest detall, aqeust monument que li dóna ànima.


La placa commemorativa es pot veure ara a tocar dels pisos per a gent gran de Promusa. L'acte de restitució del monument s'ha emmarcat dins els actes de celebració dels 125 anys de la Societat Coral La Lira. El seu president, Francesc Ribas, ha recordat el llegat del mestre Millet i ha agraït a l'Ajuntament que rememori el seu nom a través d'aquesta placa.

Francesc Ribas

A la seva joventut, Millet va deixar la seva petjada artística a Sant Cugat dirigint el nostre cor. I per això vull agrair a l'Ajuntament l'encert de remodelar aquesta plaça i rememorar el seu nom


A l'acte d'aquest dissabte no hi ha faltat tampoc el nét de Lluís Millet, que ha agraït l'homenatge de Sant Cugat al seu avi. Lluís Millet ha recordat els lligams que des de fa 3 generacions uneixen la seva família amb la nostra ciutat.

Lluís Millet

Ens fa molta il·lusió aquest homenatge, i més en el cas de Sant Cugat. El meu avui va dirigir la Coral La Lira a finals del segle XIX i el meu pare va venir l'any 1951 amb l'Orfeó Català


La jornada d'aquest dissabte s'ha completat amb les actuacions de diferents entitats com els Geganters, els Caparrots, els Castellers, els Bastoners de La Unió i de l'Esbart i les corals de La Unió i La Lira. Des de la Societat Coral La Lira han aprofitat també per lliurar la medalla dels 125 anys a diferents persones vinculades a la història de la seva entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.