Es desinfla la proposta de contractar seguretat privada per al Passeig de Valldoreix


  • Comparteix:

La futura associació de veïns del Passeig de Valldoreix i Can Majó no ha aconseguit de moment prou suport veïnal per contractar un servei de vigilància privada. Els promotors de la iniciativa han contactat amb una empresa de seguretat, però la majoria de residents de la zona rebutja haver de pagar per obtenir els serveis d'un vigilant.

Una cinquantena de veïns s'han reunit aquest dilluns amb un representant de l'empresa de seguretat, l'exmembre de la intel·ligència militar de l'Exèrcit espanyol Fernando Sanagustín. La intenció dels promotors de la iniciativa és contractar un servei de vigilància les 24 hores del dia, que tindria un cost de 7.500 euros mensuals.

Un dels veïns del Passeig de Valldoreix, Francesc Papiol, explica que la figura del vigilant que proposen s'assemblaria a la d'un sereno. L'agent, que no aniria armat, ocuparia una caseta a l'entrada del carrer i podria desenvolupar també tasques d'informació.

Francesc Papiol

Seria un vigilant tipus sereno. S'estaria en una caseta a l'entrada del carrer, que podria ser també un punt d'informació de l'Ajuntament.


La proposta, però, s'ha començat a desinflar, ja que la majoria dels residents de la zona rebutgen haver de pagar l'elevat cost de la vigilància privada. Segons els promotors de la idea, si els 120 habitatges de la zona s'adherissin a la proposta cada família hauria de destinar uns 63 euros mensuals. Francesc Papiol, però, creu que la mesura no tirarà endavant.

Francesc Papiol

Crec que no tindrem prou suport. Farem una segona reunió per intentar-ho.


A banda de la vigilància privada, la proposta també preveu instal·lar una alarma volumètrica per protegir les cases que limiten amb la via del tren.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.