Els afectats de fibromiàlgia reclamen el reconeixement de les institucions

Societat

Publicat el 12/mai/07 per Oriol Sumsi

L'Assossiació Vallès Amics de la Neurologia i l'Associació d'Afectats de Fibromiàlgia reclamen el reconeixement oficial d'aquesta malaltia i la incapacitació que pot arribar a suposar per als afectats. Coincidint amb el Dia Mundial de la Fibromialgia, els dos col·lectius han estat recollint signatures i conscienciant els santcugatencs sobre aquesta realitat.

Les dues associacions han coincidit a destacar que el coneixement que la societat té d'aquesta malaltia ha millorat molt en els últims anys. Tot i això, encara no han aconseguit que es reconegui plenament la malaltia. És per això que, com cada any, han sortit al carrer coincidint amb el Dia Mundial de la Fibromiàlgia.

Sentim la coordinadora de l'Associació d'Afectats de Fibromiàlgia a Sant Cugat, Annalís Méndez.

Annalís Méndez

Estem recollint signatures perquè reconeguin la malaltia com una discapacitat dintre d'un projecte de llei. Cal que es reconegui que la fibromiàlgia és una malaltia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un dels principals obstacles que es troben els afectats de fibromiàlgia és la manca de coneixement que la societat té encara d'aquesta malaltia. Una dificultat que encara és més gran quan el malalt és un home, com és el cas de Carles Masfurroll, membre de l'AVAN.

Carles Masfurroll

Deien que això és un mal de senyores. Jo sóc un home i sóc dels pocs a qui ho han diagnosticat. Tot i així hi ha gent que no em creu, i això és el que costa més d'assimilar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Davant d'aquesta situació, les administracions tenen un paper fonamental a l'hora d'ajudar els afectats. Des de l'Ajuntament, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha explicat què s'està fent des de l'Ajuntament.

Enric Tomàs

Des de l'Ajuntament intentem estar al costat de les entitats, ajudar en la sensibilització, que és molt important, i ajudar-los a nivell d'infraestructura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Enric Tomàs també ha apostat perquè les institucions facin un plantejament valent i reconeguin aquesta realitat, tal i com demanen els malalts.