El Col·legi d'Advocats de Terrassa aposta per aconseguir el vuitè jutjat de Rubí


  • Comparteix:

El Col·legi d'Advocats de Terrassa aposta per construir a Rubí una ciutat judicial que tingui, com a mínim, vuit jutjats. El degà de l'entitat, Miquel Sàmper, considera que és preferible tenir una seu judicial amb especialitzacions que separar els jutjats entre Rubí i Sant Cugat. Amb tot, Sàmper reitera que és un greuge que Sant Cugat no tingui jutjats propis i ha explicat que falta voluntat política per canviar la Llei de Demarcació i Planta Judicial.

Després de reunir-se amb l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, el degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa ha avançat que no farà cap dictamen favorable a separar els jutjats de Rubí i Sant Cugat. Miquel Sàmper considera que si no s'apostés per crear dos nous jutjats a Rubí s'estaria fent un pas enrera important.

Sàmper considera que és molt favorable que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, aposti per crear a la localitat veïna una gran ciutat judicial amb jutjats especialitzats. Sàmper ha recordat que aquest vuitè jutjat estarà en ple funcionament a finals de l'any vinent.

Miquel Sàmper

El tema canvia quan la consellera de Justícia diu que a Rubí i a Sant Cugat tindrem, abans del 31 de desembre de 2008, jutjat número 7 i 8. A un any i mig vista tenim especialització judicial.


Segons Sàmper, la Llei de Demarcació i Planta Judicial de l'any 1989 estipula que un territori amb menys de 150.000 habitants no pot tenir jutjats especialitzats. És per això que s'aposta per la ciutat judicial de Rubí. Amb tot, Sàmper considera que aquesta llei està 'desfasada' i necessita un canvi perquè situacions com les de Sant Cugat no es repeteixin.

Sàmper ha explicat que si la llei no es canvia és per falta de voluntat política.

Miquel Sàmper

Jo deia que hi havia desigualtat perquè la consellera digués: iep! és veritat que hi ha aquesta injustícia. Però no ho ha fet.


La ciutat judicial que donarà servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal anirà ubicada a uns terrenys propers a l'estació dels FGC de Rubí. Sàmper ha valorat positivament la situació de l'equipament i ha reiterat que el Col·legi d'Advocats de Terrassa no deixarà de treballar per aconseguir un jutjat social, un penal i un altre de violència domèstica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.