Detingudes tres persones acusades d'extorsió a constructores de Sant Cugat


  • Comparteix:

Tres persones han estat detingudes acusades d'extorsionar empreses de construcció de la nostra ciutat, a les quals oferien serveis de protecció il·legals a canvi d'importants sumes de diners. Les empreses que rebutjaven els serveis eren objecte de robatoris o danys presumptament comesos per les mateixes persones que oferien la vigilància.

Els detinguts són veïns de Sant Adrià del Besós i de nacionalitat espanyola. Els sospitosos estan acusats de tres delictes d'extorsió. Dos arrestats també són presumptes autors de set robatoris amb força i una falta de danys. En tots els casos, els delictes s'haurien comès a la zona de Can Mates i Vulpalleres.

Els Mossos d'Esquadra ha determinat que els detinguts cobraven entre 2.000 i 3.000 euros al mes pels suposats serveis de vigilància il·legal. A més, les empreses que oferien la suposada vigilància no estan autoritzades a prestar serveis de seguretat.

Quan l'oferta era acceptada pels constructors, els suposats vigilants simplement penjaven un rètol amb el símbol d'una roda de carro i unes franges dels colors blau i verd, sense practicar cap vigilància dels materials de l'obra.

Els inculpats havien creat una xarxa d'empreses que utilitzaven per emetre factures a les constructores i fer aparentment legals els ingressos que obtenien de les extorsions. Tot i això, invertien molts diners en turismes de gamma alta, vehicles tot terreny i camions que utilitzarien per cometre els robatoris a les obres que els rebutjaven.

La Unitat d'Investigació de Rubí continua treballant amb la informació recollida i espera fer noves detencions en les properes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.