El CEIP Joan Maragall commemora els seu 75è aniversari amb una exposició i un audiovisual


  • Comparteix:

L'exposició 'Col·legis Nous, l'Escola als Anys 30' i la presentació d'un audiovisual sobre la història d'aquesta escola han donat el tret de sortida, aquest dissabte, als actes commemoratius dels 75 anys del CEIP Joan Maragall. La jornada ha comptat amb una actuació dels alumnes i també de la coral La Lira, que ja va ser present durant la inauguració del centre l'any 1932.

L'escola Joan Maragall va obrir les portes el 26 de juny de 1932, amb una inauguració presidida per l'aleshores president de la Generalitat, Francesc Macià. 75 anys després, l'actual direcció del Joan Maragall ha volgut recordar aquella data amb una festa d'homenatge a totes les persones que han passat pel centre.

La directora, Elvira Güell, ha subratllat també la voluntat d'explicar als més petits la història de la seva escola.

Elvira Güell

M'omple de satisfacció estar davant vostre. Quan vam preparar la celebració ens vam proposar tenir un record pels antics mestres i alumnes i donar a conèixer la història als alumnes.


A la celebració, no hi ha faltat l'alcalde en funcions, Lluís Recoder, que ha destacat la tasca dels mestres com un dels elements més importats de l'escola.

Lluís Recoder

El senyor mestre d'abans era molt respectat i demano que ara també es valori la seva feina.


A l'acte commemoratiu, també hi han assistit antics alumnes de les Escoles Noves i el director del centre l'any 1979, quan l'escola va passar a dir-se Joan Maragall.

Joan Cardona ha repassat la història del centre i l'esforç i la il·lusió que hi van posar tots plegats.

Joan Cardona

Vam aconseguir català a l'escola, música a l'escola i tots els avanços es van fer per l'esforç de molta gent.


L'acte de commemoració dels 75 anys del CEIP Joan Maragall ha servit per presentar també un audiovisual fet per la productora municipal Cugat.cat i que recull els testimonis dels qui van viure el primer curs del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.