15 alumnes marxen de l'Arnau Cadell en eliminar la Generalitat una línia d'ESO


  • Comparteix:

La Generalitat ha eliminat una línia de primer d'ESO de l'IES Arnau Cadell i obliga una quinzena d'alumnes a estudiar en altres centres de la ciutat el curs vinent. La comunitat educativa considera que aquest fet demostra la necessitat urgent d'ampliar les places de secundària amb la construcció d'un nou institut públic.

El nombre d'alumnes que han demanat una plaça per estudiar el proper curs en un centre públic de la ciutat és superior a les places disponibles. Així ho ha assegurat la directora de l'IES Arnau Cadell, Maria Valls, que ha vist com una quinzena d'alumnes del primer curs d'ESO hauran de canviar de centre i matricular-se al Leonardo da Vinci i al Pla i Farreras.

Valls explica les conseqüències de la reducció de les línies de primer d'ESO a l'Arnau Cadell.

Maria Valls

El número d'alumnes que van demanar plaça a primer d'ESO al conjunt de la ciutat va ser superior a les vacants. Estava clar que faltava un grup i al final aquest ha anat al Pla i Farreres.


Valls ha dit que la Generalitat ha pres aquesta decisió perquè a l'Arnau Cadell hi ha manca d'espai. Segons la directora, mantenir una quarta línia de primer d'ESO podria anar en detriment de l'aprenentatge dels alumnes.

L'AMPA de l'Arnau Cadell està d'acord amb la decisió, tot i que també alerta de la manca de places públiques de secundària a Sant Cugat. El president de l'AMPA, Andrés Erhenhaus, ha recordat la urgència de comptar amb un cinquè IES.

Andrés Erhenhaus

Comença a haver-hi manca d'instituts. La població està canviant i la demanda és una altra. Per ara, les solucions són puntuals i moltes vegades no són satisfactòries.


La Generalitat no preveu tenir en funcionament el cinquè IES fins el curs 2009-2010, tot i que l'Ajuntament ha reclamat que se n'acceleri el calendari. L'institut s'ubicarà a Can Mates, a tocar del CEIP l'Olivera. Paral·lelament, està en procés d'adjudicació del projecte d'ampliació de l'IES Leonardo da Vinci, que podria ser una realitat el curs 2008-2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.