Els CEIP celebren poder escollir si apliquen la tercera hora de castellà


  • Comparteix:

Els CEIP de Sant Cugat valoren positivament que el govern català hagi suprimit la tercera hora de castellà prevista inicialment. Els equips directius de les escoles públiques consideren positiu deixar als centres escollir si s'ha d'aplicar aquesta tercera hora, segons la seva realitat sociolingüística.

El decret que aprovarà el govern al juny preveu únicament 420 hores de castellà, és a dir, dues setmanals de primer a sisè de primària.

Tot i això, el decret estableix que, si un centre considera oportú aplicar aquesta tercera hora de castellà per raons sociològiques i pedagògiques, els CEIP hauran de presentar una proposta a la Generalitat.

En aquest sentit, els equips directius de les escoles públiques de Sant Cugat creuen que aquesta decisió és positiva perquè consideren que cada escola i ciutat té unes realitats lingüístiques diferents.

Així ho han dit Albert Solivelles, del CEIP Catalunya; Elvira Güell, del Joan Maragall; José Manuel Casteleiro, de l'escola La Floresta; i Anna Fitó, del Gerbert d'Orlach.

Directors de CEIP

Ens sembla bé. / Jo valoro positivament que sigui l'escola qui decideixi. / L'autonomia actual dels centres és molt important. / Em sembla una molt bona decisió.


Les escoles de la ciutat encara no han decidit què faran el proper curs. No obstant això, la directora del CEIP Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, ha avançat que en el cas d'aquesta escola no és necessari aplicar aquesta tercera hora del castellà.

Anna Fitó

Al Gerbet d'Orlach no la faria encara. No crec que, de moment, sigui necessària perquè la llengua més freqüent d'ús encara no és el català.


Segons el govern, la supressió de la tercera hora del castellà és totalment 'legal' i s'ajusta al nou Estatut i també al decret aprovat pel govern espanyol el 7 de desembre que preveia un total de 665 hores de castellà a primària en lloc de les 420 establertes ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.