L'Arxiu Nacional de Catalunya obre les portes als catalans


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha celebrat aquest dissabte una jornada de portes obertes. Durant tot el dia s'han fet visites guiades a les seves instal·lacions i s'ha pogut veure una exposició sobre el procés de devolució dels documents de Salamanca. Els visitants s'han mostrat molt satisfets de l'experiència i han destacat la important tasca social que duu a terme aquesta institució.

La seu de l'ANC a Sant Cugat ha obert un any més les seves portes per donar a conèixer a tots els catalans les seves activitats. Per fer més atractiva la visita, enguany s'ha organitzat una exposició titulada 'El retorn dels documents confiscats a Catalunya', que mostra la història de la reivindicació dels documents.

Ho explica el director de l'ANC Josep Maria Sans i Travé.

Josep Maria Sans Travé

La major part dels ciutadans han conegut l'ANC a través del procés de devolució dels documents de Salamanca. Per això enguany hem organitzat aquesta exposició.


Els ciutadans que s'han acostat a la seu de l'ANC han pogut visitar gran part de les instal·lacions i els nous fons documentals. Tots ells s'han mostrat molt satisfets de la visita.

Visitants

M'ha agradat perquè et fa veure que la història també està feta de coses com papers i documents. Era un dels punts de la cultura catalana que ens quedava per conèixer. No em pensava que fos tan interessant.


L'exposició sobre els documents de Salamanca ha recorregut totes les comarques catalanes i finalment ha arribat a la seu de l'ANC, on es podrà visitar fins el 2 de setembre.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.