Uns 400 alumnes de centres de Sant Cugat comencen avui la selectivitat


  • Comparteix:

Els alumnes de centres de Sant Cugat faran les proves a la UAB

Els alumnes de centres de Sant Cugat faran les proves a la UAB

Prop de 400 alumnes de centres santcugatencs comencen avui les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), conegudes popularment amb el nom de selectivitat. Fins dijous, cada alumne s'haurà d'examinar de set matèries, que variaran en funció de la seva modalitat de batxillerat estudiada. Els alumnes dels centres santcugatencs passaran les proves a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ubicada a Bellaterra.

Per desenvolupar les proves, hi haurà 133 tribunals en centres de secundària i edificis universitaris de 16 poblacions catalanes, entre les quals hi ha Bellaterra i Terrassa, al Vallès Occidental.

Les proves comencen a les nou d'aquest matí amb l'examen de llengua catalana i literatura, i continuaran a les onze amb l'examen de llengua castellana i literatura. A la una del migdia, es reprendrà l'activitat amb l'examen de llengua estrangera, que pot ser anglès, francès, alemany o italià. Aquests exàmens són comuns a totes les modalitats de batxillerat.

Dues alumnes santcugatenques expliquen com veuen l'examen.

Alumnes

Estic nerviosa ja que és inevitable, però tranquil·la dins del que cap. / He estudiat molt aquest dies per anar preparada.


Demà, dimecres, els alumnes s'hauran d'examinar de filosofia o història i d'una matèria de modalitat obligatòria, que pot ser física, geografia, dibuix artístic, biologia o llatí. Les proves acabaran dijous amb una segona matèria de modalitat obligatòria -que pot ser matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials, química o història de l'art- i una matèria optativa a escollir dins de cada modalitat de batxillerat. En total, cada alumne s'haurà d'examinar de set assignatures.

El coordinador de les PAU a la UAB, Jaume Auladet, explica el desplegament del centre per a les proves.

Jaume Aulet

A la UAB, hi ha prop de 4000 alumnes del Vallès que estarann repartits en 27 tribunals.


El resultat detallat de les PAU es podrà consultar el 29 de juny als centres de secundària, tot i que dos dies abans les notes ja es podran consultar individualment a la web del Consell Interuniversitari de Catalunya (http://accesnet.gencat.net). Per aprovar la selectivitat, cal una nota mínima de quatre punts sobre deu i la nota d'accés a la universitat es calcula en un 40% amb la nota de les PAU i un 60% amb la qualificació obtinguda al batxillerat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.