La Taula de Discapacitats demana mesures per facilitar el dia a dia de les persones sordes


  • Comparteix:

Carrer Sant Maria

Carrer Sant Maria

La Taula de Discapacitats reclama a l'Ajuntament més atenció per a les persones amb discapacitat auditiva, una minusvalidesa difícil de detectar i que sovint passa desapercebuda. L'entitat alerta de situacions que dificulten el dia a dia de les persones amb sordesa, com per exemple circular a peu pel centre de Sant Cugat.

Passejar pel centre de la ciutat o esperar torn en una botiga pot ser un 'calvari' per a les persones amb deficiències auditives. Així li ha fet saber la Taula de Discapacitats a l'Ajuntament, amb l'objectiu de millorar el dia a dia de les persones sordes del municipi.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons', representants de la Taula han proposat algunes mesures concretes. Un exemple seria posar indicatius lluminosos als Centres d'Atenció Primària perquè els sords puguin saber en tot moment quan és el seu torn. Una altra mesura proposada passa per diferenciar zones on no hi puguin circular els cotxes, ja que la Taula denuncia que en els carrers de vianants les persones no tenen prioritat real.

Escoltem una de les membres de la Taula, amb una discapacitat auditiva, Maite Picado.

Maite Picado

En les zones de vianants convivim amb els cotxes i a determinades hores ens trobem que tenim un cotxe o una bici darrera i no podem passejar tranquils.


D'altra banda, la Taula de Discapacitats s'ha mostrat satisfeta amb el reconeixement de la versió en català del llenguatge de sords que ha aprovat el Congrés dels Diputats. Amb la seva oficialització, la llengua catalana per a sords queda equiparada amb l'espanyola i moltes persones que fan servir aquesta llengua a Catalunya veuran reconeguts els seus drets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.