La Comissió de Barraques denuncia l'excessiu desplegament policial previst


  • Comparteix:

La Comissió de Barraques considera 'desmesurat' el desplegament policial previst al Parc de la Pollancreda. Els organtizadors asseguren que el dispositiu de vigilància criminalitza les Barraques i fomenta el rebuig social cap a la iniciativa. L'organització incentivarà un any més el consum responsable d'alcohol durant les festes.

23 entitats i la Comissió de Barraques 2007 acusen l'Ajuntament de criminalitzar la proposta lúdica i festiva de les Barraques de Festa Major amb l'excés de tanques que limiten el recinte i un dispositiu policial que consideren excessiu. L'organització alerta que l'any passat es van produir cues i escorcolls personals a l'hora d'accedir al recinte i es va negar l'entrada a persones nouvingudes.

El membre de la Comissió de Barraques, Víctor Bosch, considera 'exagerat' el dispositiu previst per aquest any.

Víctor Bosch

És el primer any que comptarem amb els Mossos d'Esquadra i de moment el desplegament que es preveu és exagerat.


La Comissió assegura també que des de l'organització s'han pres les mesures oportunes per promoure el consum responsable d'alcohol i s'ha penalitzat les entitats que no ho han complert en edicions anteriors. A més, afegeixen que l'oci de consum alcohòlic està impregnat a la societat i no és un problema específic de les Barraques. En aquest sentit, l'organització ha recordat que l'any passat no es va produir cap incidència important relacionada amb el consum d'alcohol.

Víctor Bosch

No podem estar vigilant a tothom. Nosaltres posem les mesures adequades per incentiviar el consum responsable d'alcohol.


La Comissió de Barraques ha elaborat un manifest de protesta i prepararà accions reivindicatives durant la cercavila del 28 de juny.

Aquest serà el primer any que el cos de Mossos d'Esquadra controlarà les Barraques, juntament amb la Policia Local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.