Rebuda oficial de l'Ajuntament als nens sahrauís


  • Comparteix:

Els 12 nens sahrauís acollits per famílies santcugatenques han estat rebuts per l'alcalde a la sala de plens de l'Ajuntament aquest dilluns. Els nouvinguts ja han tingut el seu primer contacte amb els casals d'estiu, on durant la seva estada podran conèixer altres nens i nenes santcugatencs.

La presidenta de l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Neus Bosch, ha donat la benvinguda als nens, amb l'ajuda de la representant de la Unió de Dones Sahrauís, Jira Boulage, que ha fet de traductora.

Neus Bosch

Esperem que feu molts amics i volem que sapigueu que estem molt contents que estigueu aquí amb nosaltres.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut recordar a aquests nens i nenes el compromís de la nostra ciutat amb el seu poble, un compromís que es tradueix amb aquestes estades d'estiu, però també amb l'agermanament amb la Daira d'Aargub, en territori argelià, i amb el recent enviament d'una ambulància als camps de refugiats.

Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

De nou és una satisfacció acollir i rebre a l'Ajuntament aquesta delegació de nens i nenes sahrauís i les famílies d'acollida.


Tot i que no fa ni una setmana que els nens han arribat, algunes famílies d'acollida ja valoren l'experiència amb molt d'entusiasme.

Escoltem la mare d'acollida d'una de les nenes, Ana Maria Bon Compte.

Anna Maria Boncompte

Tot i que els primers dies són dificils, la nena és tan tendra i et dóna tant amor que penso que és un luxe. És la millor cosa que he fet a la vida.


Sant Cugat està agermanada des de fa uns anys amb la Daira d'Aargub, també forma part de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i, des de fa vuit anys, participa en l'acollida de nens a l'estiu a través d'SCAPS. Els nens i nenes s'acomiadaran de les seves famílies d'acollida a finals d'agost, quan tornaran a casa seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.