Dues noves màquines de preservatius a l'estació de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat amplia a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de la plaça de Lluís Millet la instal·lació de dispensadores de preservatius. El programa Màquina, impulsat per la Generalitat, ja havia proporcionat aquests dispositius en altres equipaments municipals. Ara està en estudi estendre el servei a la Biblioteca del Mil·lenari.

Els primers quatre punts de venda de profilàctics van ser el Centre Cívic de la Floresta, la Casa de Cultura, l'Ateneu Santcugatenc i l'Esbart Sant Cugat. Posteriorment, es va fer una valoració dels resultats i es van afegir màquines a l'Escola d'Arquitectura, a l'entitat cultural La Guitza i a l'espai Terra Dolça. Enguany, el Casal de Joves TorreBlanca s'ha afegit també al Programa Màquina, on s'ha detectat una bona rebuda.

A part de dispensar els preservatius a un preu assequible, les màquines també tenen com a objectiu que els joves tinguin fàcil accés als profilàctics. Per aquesta raó, no es col·loquen de forma arbitrària, sinó que se situen en punts de molta afluència juvenil.

La tinent d'alcalde, Carmela Fortuny, explica com funciona el programa Màquina.

Carmela Fortuny

El programa està pensat perquè els joves tinguin una millor accessibilitat als preservatius. Les màquines estan instal·lades a diferents edificis de la ciutat visitats pels joves.


Ara s'haurà de decidir si el programa s'estén també a la Biblioteca del Mil·lenari, un altre punt amb molta afluència de públic juvenil. L'Ajuntament i la Generalitat hauran d'arribar a un acord en aquesta qüestió.

Fortuny ha advertit que la sida afecta molts joves, ja que és una de les principals causes de mort entre les persones de 20 a 39 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.