Una web permet saber el nivell de radiació de les antenes de telèfon mòbil


  • Comparteix:

Una nova web de la Generalitat permet conèixer el nivell de radiació que les antenes de telefonia mòbil emeten al nostre municipi. Sant Cugat compta amb un aparell de medició al centre de la ciutat, que forma part de la xarxa de medició instal·lada a 73 municipis de Catalunya. Aquest sensor només recull les dades del centre de la ciutat mentre que al conjunt de la ciutat n'hi ha 40 antenes.

El sensor està ubicat a la plaça de la Vila des de finals de 2005. La Generalitat ha decidit que des d'ara qualsevol ciutadà pugui consultar des d'internet els nivells de radiació de les emissions de telefonia mòbil. L'objectiu és donar informació als ciutadans i també als ajuntaments que sovint són els que es troben amb les queixes sobre la instal·lació d'antenes prop de les seves vivendes

Segons el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, aquesta mesura pretén proporcionar transparència als ciutadans.

Jordi Bosch

La web vol proporcionar transparència als ciutadans.


Sant Cugat té un valor mig d'emissió de 1'74 volts per minut. Aquests valors queden molt per sota dels 27 volts per minut, límit de la normativa catalana i de l'europea, que fixa un màxim de 41 volts per minut. A la pràctica, no es vol permetre que cap emissió superi els 10 volts i, de moment, cap municipi s'hi acosta.

Aquests dades refermen un informe de fa un any fet pel Centre de Telecomunicacions de la Generalitat que reflectia que les emissions de les antenes de telefonia mòbil de Sant Cugat compleixen la normativa vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.