Prohibit circular a més de 90 km/h per vies de Sant Cugat a partir de la tardor


  • Comparteix:

La Generalitat recomana que la velocitat màxima de circulació sigui de 90 quilòmetres per hora a Sant Cugat i a la resta de la segona corona metropolitana. Aquesta és una de les mesures incloses al pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, que també regula la velocitat màxima de circulació en 80 quilòmetres per hora a la primera corona metropolitana. Les accions entraran en funcionament a partir de la tardor.

El pla s'aplicarà als municipis que van ser declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric, corresponents a quaranta localitats del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Es tracta de reduir-hi els gasos contaminats i ajustar les emissions als límits que estableix la legislació de la Unió Europea per al 2010.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, explica per què es redueix el límit de velocitat.

Francesc Baltasar

Posem una limitació de velocitat per lluitar contra la contaminació i per beneficiar la salut de la gent.


Les regulacions establertes les controlarà el Servei Català del Trànsit. La mesura entrarà en vigor així que el decret es publiqui en el DOGC, però les primeres mesures de limitació de velocitat no seran efectives fins que el Govern hagi fet una campanya de sensibilització ciutadana. Caldrà, per tant, noves senyalitzacions de trànsit, instal·lació de nous ràdars de velocitat i pantalles, que controlin que els metropolitans segueixen la norma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.