Els hostalers de Sant Cugat també noten la manca de cambrers


  • Comparteix:

Els bars i restaurants de la ciutat també noten la manca de professionals qualificats al gremi d'hostaleria que pateix tot el país. Haver de treballar els caps de setmana i la poca vocació de les persones que desenvolupen la feina de cambrer són alguns dels factors apuntats pel Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat per explicar la situació.

Altres dels problemes que ha destacat el gremi són la gran demanda de professionals amb formació a les grans zones turístiques i la gran mobilitat que es viu en el sector. Aquesta alta temporalitat obliga els restauradors a formar permanentment nous professionals que després abandonen la restauració.

Escoltem el president del Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat, Josep Baeta.

Josep Baeta

Hi ha poca gent disposada a treballar a l'hostaleria i m'atreviria a dir que, més que el problema dels baixos sous, és el treballar els caps de setmana el que tira enrera la gent.


La manca de cambrers genera diferents problemes als restauradors de la ciutat, entre els quals hi ha no poder donar un servei adequat als clients i poca satisfacció de l'usuari i del treballador. La sobrecàrrega dels equips de treball dels restaurants també és una de les conseqüències que provoca la falta de professionals.

Escoltem les opinions d'alguns empresaris del sector de la ciutat.

Restauradors

Quan hi ha un volum de feina superior al normal no pots donar un bon servei. / Triguem molt a trobar algú i quan el trobem és gent que no té cap tipus d'experiència.


Segons el conveni col·lectiu del sector, els sous de cambrer oscil·len entre els 750 euros bruts al mes dels aprenents als prop de 1.000 euros que perceben els professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.