El Consell d'Europa avisa que la videovigilància pot vulnerar drets fonamentals


  • Comparteix:

El Consell d'Europa adverteix que la videovigilància en llocs públics posa en perill les llibertats fonamentals. L'avís de la institució europea arriba en ple procés d'elaboració per l'Ajuntament d'un pla de vigilància del trànsit a Sant Cugat. Les imatges obtingudes amb aquest nou pla podrien utilitzar-se per a controlar la seguretat ciutadana en ocasions molt excepcionals.

La Comissió per la Democràcia mitjançant la llei del Consell d'Europa, més coneguda com la Comissió de Venècia, convida a adoptar mesures com indicar adequadament les zones on es grava i la creació d'un organisme independent que en garanteixi la legalitat d'acord amb la normativa europea. D'aquesta manera, la Comissió de Venècia recomana que qualsevol persona sotmesa a vigilància pugui accedir a les dades recollides i se l'informi de l'ús que se'n farà.

El projecte, que el consistori va proposar fa poc més de tres mesos, és molt curós amb la possible vulneració dels drets i llibertats dels ciutadans. Per aquest motiu, només preveu l'ús de les imatges per preservar la seguretat de les persones en cas que es dicti una ordre judicial.

L'alcalde, Lluís Recoder, remarca que les imatges només s'utilitzarien per raons diferents al control del trànsit en casos molt excepcionals.

Lluís Recoder

La videovigilància pot ser útil per garantir la seguretat de les persones i, si es fa amb control, no té raó colisionar amb drets.


Ara per ara, els tècnics municipals estan analitzant els possibles emplaçaments de les càmeres, sobretot per controlar els punts més conflictius per a la circulació. Per fer-ho, es vol aprofitar la instal·lació de fibra òptica que ja arriba a les pilones que regulen l'accés a les zones vianantitzades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.