La Unipau inicia les reflexions sobre els processos de pau


  • Comparteix:

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha posat en marxa els motors de la seva 22a edició. Tractar i analitzar els processos de pau serà l'objectiu dels propers set dies de seminari, que han donat el tret de sortida aquest dijous de la mà del periodista Carlos Santos i el cas de Guatemala.

Fins el proper 18 de juliol, s'analitzaran diversos processos de pau des de diferents vessants com la comunicació, el paper de les víctimes i la prevenció, entre d'altres.

Arcadi Oliveres és el president de la Fundació Unipau.

Arcadi Oliveres

L'objectiu és treballar al voltant de la pau. La pau exigeix desarmament, el desenvolupament dels pobles i també exigeix els processos de pau.


El director general de Cooperació i Acció Humanitària de la Generalitat, David Minoves, parlava així de la iniciativa de la Unipau.

David Minoves

És un referent per moltíssimes persones. Des de fa vint anys és una referència per divulgar tot el que està al voltant de la construcció de la pau.


El director del Servei de Relacions Institucionals de la Diputació de Barcelona, Francesc Ossan, també ha remarcat la importància dels ens i institucions locals en la construcció de la pau.

Francesc Ossan

Les iniciatives de construcció de la pau des de les ciutats i des de la societat civil són les que poden contribuir de forma més contundent a la solució de conflictes.


En el mateix sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat la important tasca que fa des de Sant Cugat l'equip de la Unipau.

Lluís Recoder

Si es pot fer és gràcies a la sensibilitat i el treball d'un grup de persones que permeten que cada any es reflexioni sobre els conflictes.


Durant set dies, el curs d'estiu de la Unipau tractarà processos de pau com Irlanda del Nord, Colòmbia, Filipines, Darfur i el Congo, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.