La ciutat homenatja el màrtir Cugat


  • Comparteix:

La ciutat recordarà aquest vespre el màrtir Cugat amb un homenatge que es repeteix cada any el 27 de juliol. Després de la missa de les vuit del vespre, els fidels es podran sumar a la processó, l'espectacle de la Moixiganga i la pregària que es farà a les restes de la primitiva església dels segles V i VI.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha explicat que el grup Mediterrània serà l'encarregat d'interpretar la Moixiganga. Com en anys anteriors, Mediterrània representarà la passió, la mort i la resurrecció de Jesús.

Un cop acabada aquesta part, es baixarà a les restes de l'església primitiva per fer una pregària en record del martiri de Sant Cugat.

Així ho ha dit mossèn Blanquer.

Blai Blanquer

Es baixa al lloc del martiri i es fa una pregària que recorda el martiri de Sant Cugat i com va transmetre la fe a través del martiri.


La processó anirà acompanyada per unes torxes portades per gent de diferent procedència, com ha recordat mossèn Blai Blanquer.

Blai Blanquer

Hem demanat que les torxes les portin gent de diferents continents. És una invitació a les relacions fraternals amb els altres pobles.


Ja es tenen confirmats portadors d'Amèrica, Àfrica i Europa. En acabar la pregària, aquells que ho vulguin podran anar a venerar la relíquia del sant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.