Uns mapes tridimensionals guiaran els invidents a l'ajuntament


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha encarregat mapes tridimensionals perquè els invidents puguin orientar-se al consistori. La iniciativa de l'empresa Quòlibed és pionera a Catalunya.

Ferran Cots i Enric Gascó són els impulsors dels mapes en tres dimensions destinats a ajudar els invidents als edificis. Ells es van constituir en l'empresa Quòdlibet fa vuit mesos, amb l'objectiu de comercialitzar els plànols.

La iniciativa ha despertat l'interès de diverses institucions com els Ferrocarrils de la Generalitat, el Metro de Barcelona i el Congrés dels Diputats.

Ferran Cots, un dels impulsors, explica la bona acollida que ha tingut el projecte.

Ferran Cots

Estem sorpresos positivament, perquè és una cosa que visualment té molta força, i sempre ha agradat. Quan dissenyem els plànols col·laborem amb l'ONCE, que ens ha tractat molt bé.


L'Ajuntament també ha mostrat la voluntat d'instal·lar els plànols a l'edifici municipal i està a l'espera d'una subvenció de l'INSERSO i l'ONCE per tirar endavant el projecte.

El mapa s'instal·larà al costat de la porta d'entrada a l'Ajuntament perquè els invidents puguin orientar-se sense problemes per l'edifici.

Cots explica de què consten aquests mapes.

Ferran cots

Partim del plànol arquitectònic de la planta, i amb un programa de tres dimensions donem relleu als contorns i posem la simbologia.


Els mapes també podran ser d'utilitat per a les persones sense problemes de visió, ja que incorporen escriptura amb caràcters llatins i colors per ser més comprensibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.