La fiscalia investiga Mutua Universal, presidida per Juan Echevarría


  • Comparteix:

La fiscalia investiga Mutua Universal per un suposat delicte de malversació de fons públics per part dels seus directius. Aquesta entitat, la tercera mutualitat d'accidents de treball de l'Estat espanyol, està presidida des de fa tres anys per l'empresari santcugatenc Juan Echevarría.

La investigació va començar arran d'una denúncia presentada per la Intervenció General de la Seguretat Social que va detectar 'greus irregularitats' en les auditories del comptes de Mutua Universal, unes irregularitat que segons la mateixa Fiscalia podrien tenir una responsabilitat penal. Segons la Fiscalia Anticorrupció, la investigació es troba encara a la seva fase inicial i la policia no ha dut a terme cap detenció.

Mutua Universal dóna assistència a prop d'un milió i mig de treballadors i va guanyar 18,3 milions durant el darrer any. Les investigacions estan centrades pel moment, en les activitat dutes a terme pel primer executiu de la Mutua Universal, Juan Aicart. Les investigacions no afecten per ara el president de la junta directiva i empresari santcugatenc Juan Echevarría.

Juan Echevarría va ocupar la presidència de Nissan a Espanya als anys 80 i la presidència de l'elèctrica Fecsa, la filial d'Endesa a Catalunya als anys 90. La Comissió Nacional del Mercat de Valors va multar al 1996 Echevarría i dos dels seus fills amb 32.000 euros per un suposat ús d'informació privilegiada en la compra d'accions a Endesa, arrel de l'OPA de l'elèctrica sobre les filials de Sevilla i Catalunya. Sis anys després, però, l'Audiència Nacional espanyola va anul·lar les sancions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.