Tres de cada quatre gossos recollits al carrer no van ser abandonats


  • Comparteix:

La Residència Canina Rabassada ha recollit 261 gossos durant el primer semestre d'aquest any. D'aquests, el 75% dels cans no han estat abandonats pels seus amos, sinó que s'han fugat.

Gairebé el 12% dels gossos recollits acaben sent adoptats per famílies santcugatenques, mentre que més del 8% van a parar a una protectora.

El director de la Residència, Juan Antonio Quílez considera que l'alt nombre d'animals que tornen amb els seus amos es deu a la bona tasca de sensibilització i informació de les parts implicades.

Dels 342 animals recollits entre gener i juny, 177 han estat localitzats al centre urbà. Quílez creu que la gran majoria d'aquests pertanyen a veïns de la Floresta i les Planes, que deixen els seus gossos al casc urbà.

Com era de preveure, l'abandonament ha anat en augment a mesura que s'apropa l'estiu. És per això que el gener és el mes en què s'han recollit menys gossos, 42, i el juny el que més, 71.

A l'actualitat, el cens de gossos de la ciutat supera els set mil exemplars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.