FANOC reclama més ajudes per afrontar la despesa de la tornada a l'escola


  • Comparteix:

L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) denuncia les dificultats econòmiques de moltes famílies per afrontar l'inici del curs escolar. Per aquest motiu, l'entitat reclama a la Generalitat ajudes directes a partir del primer fill i que no estigui limitada a la renda.

Un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris d'Espanya revela que enguany el cost de la tornada a l'escola se situarà en un mínim de 211 euros per cada alumne de col·legi públic. L'estudi també conclou que, en el cas dels alumnes de col·legis concertats, la despesa es dispara fins als 900 euros. Els alumnes dels centres privats sense concert són els que tenen la despesa més alta, fins a més de 1.500 euros.

Segons el delegat de la FANOC a Sant Cugat, Josep Manuel Prats, la Generalitat hauria d'equiparar les ajudes a famílies a les que es donen a altres territoris de l'Estat espanyol.

Josep Manuel Prats

Reclamem ajudes directes que l'administració hauria de donar a les famílies i que aquestes haurien d'estar equiparades a les que es donen a altres comunitats autònomes.


Per paliar la gran despesa de la tornada a l'escola, els centres educatius públics de la ciutat estan adscrits al programa de reutilització de llibres que promou el govern.

La presidenta de la coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Pilar Gorina, explica com funciona el programa de reutilització.

Pilar Gorina

El programa subvenciona una part dels llibres de text que s'utilitzen habitualment a les aules i si s'adjudica la subvenció el centre compra directament els llibres.


El programa de reutilització de llibres es va posar en funcionament el curs 2005-2006 i la previsió és que en el present curs l'estalvi per a les famílies arribi fins al 85%.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.