Licitada l'adaptació a ample europeu del TGV de mercaderies que passa per Sant Cugat


  • Comparteix:

El govern espanyol licita la primera fase de les obres per adaptar a l'amplada europea la línia del TGV per a mercaderies que passa per Sant Cugat. El projecte, que té una durada prevista de tres anys, permetrà que circulin per aquest ramal trens internacionals cap a la frontera amb França, evitant el pas pels túnels urbans de Barcelona. L'alcalde, Lluís Recoder, continua reclamant que l'actuació vagi acompanyada de mesures per reduir l'impacte acústic als barris de Coll Favà i Can Magí.

L'actual tram entre el Papiol i Mollet transcorre pel Vallés i té una longitud total d'uns 27 quilòmetres. Es va posar en servei fa 25 anys per evitar el pas pels túnels de Barcelona als trens de mercaderies. Des del maig del 2005, el tram comprès entre Castellbisbal i Cerdanyola-Universitat és utilitzat també per trens de rodalies de Barcelona, amb parades a Rubí i Sant Cugat.

La construcció del TGV Espanya-Catalunya-Estat francés en ample internacional obliga que pel ramal Papiol-Mollet hagin de circular els trens de mercaderies en ample ibèric i internacional. Al mateix temps, han de seguir circulant pel ramal els trens de les línies de rodalies de Renfe que actualment utilitzen.

Per aquest motiu, s'ha autoritzat la licitació de la primera fase de les obres per habilitar el nus ferroviari a la circulació de trànsit tant en ample internacional i ibèric.

Escoltem la vicepresidenta del govern espanyola, Maria Teresa Fernández de la Vega.

Maria Teresa Fernández de la Vega

Fem una inversió perquè els trens de mercaderies no hagin de passar per Barcelona.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha instat el govern espanyol a acompanyar aquests treballs de mesures que redueixin el soroll pel pas dels trens. En diverses ocasions, Recoder ha reclamat que se soterri el quilòmetre de via més proper a Coll Favà i Can Magí per evitar la contaminació acústica d'aquests barris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.