Els sindicats de Renfe desconvoquen la vaga contra el traspàs a la Generalitat

Societat

Publicat el 23/set/07 per Acn / Miquel Herrada

Els sindicats de Renfe han desconvocat la vaga contra el traspàs de les Rodalies a la Generalitat prevista per aquest dimarts i dimecres, una protesta que hauria afectat la línia C7 que passa per Coll Favà. Semaf, CCOO i UGT han acordat amb el Ministeri de Foment crear un grup de treball per concretar un 'nou model de gestió de Rodalies'.

Les negociacions entre els sindicats i Foment van començar dimecres, després que els comitès d'empresa de Renfe i Adif convoquessin sis jornades de vaga per protestar contra el que consideren que és un procés de desmembrament de Renfe. En aquella primera reunió, en presència de la ministra Magdalena Álvarez, no hi va haver acord, però aquest divendres la representació del ministeri ha anat a mans del secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, que ha aconseguit un compromís dels sindicats per aturar la vaga.

Durant la reunió tots els representants sindicals han reiterat la seva oposició al procés de traspàs de competències i han expressat el seu interès en participar en la definició del model. Segons els sindicats, el Ministeri s'ha mostrat disposat a acceptar aquest punt i donar veu als treballadors en el procés.

L'acord assolit pel que es desconvoquen les vagues consta de dos punts. El primer estableix que es constituirà un grup de treball entre el Ministeri de Foment i els sindicats 'per analitzar i concretar un nou model de gestió del servei de Rodalies'. També es garantirà la continuïtat de Renfe Operadora com a prestador del servei mentre no s'arribi a un acord sobre el model futur de gestió d'aquest servei. El segon punt diu que les reunions seran de periodicitat setmanal i començaran el 26 de setembre.