Les ràdios locals es redefineixen a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit un seminari de treball per elaborar el Llibre Blanc de les emissores municipals. L'objectiu és definir el model de comunicació de les ràdios locals públiques, i com s'han d'adaptar als nous reptes de futur. L'acte, organitzat conjuntament amb la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, s'emmarca en els actes de celebració del 25è aniversari d'aquesta emissora.

El Llibre Blanc de les ràdios locals vol convertir-se en una eina que defineixi els objectius de les emissores municipals, els tipus de continguts i les condicions tècniques, pressupostàries i organitzatives que necessiten per complir correctament la seva missió com a servei públic. Aquest document servirà perquè, tant els professionals del sector com les administracions, tinguin un marc de referència a l'hora de gestionar una emissora municipal.

Des de la Federació de Ràdios, el seu vocal Manel Colàs ha posat Ràdio Sant Cugat com un exemple davant la transformació tecnològica que viu la comunicació local.

Manel Colàs

A Ràdio Sant Cugat us heu avançat ja que esteu treballant amb diverses plataformes. Aquesta és la demostració del que ha de fer un mitjà dintre de les seves possibilitats.


El regidor de comunicació, Jordi Puigneró, ha dit que amb l'arribada de les noves tecnologies les ràdios locals es troben en un moment decisiu, i ha parlat de la funció que han de dur a terme en el futur.

Jordi Puigneró

Crec que han de tenir un paper de dinamització social i cultural, han de vetllar per la identitat de la ciutat i han de fer una aposta decidida per la catalanitat.


A la sessió hi ha participat una vintena de directors d'emissores municipals, que han instat les diferents associacions de ràdios i entitats municipals a superar les diferències de color i treballar conjuntament.

El llibre blanc, que no s'editarà en paper, sinó en format digital, es presentarà a finals d'aquest 2007, i forma part d'un projecte impulsat per la Generalitat per definir el marc normatiu dels mitjans de comunicació catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.