Jaume Tubau ja té una sardana amb el seu nom


  • Comparteix:

Aquest diumenge s'ha estrenat la sardana 'Sempre un somriure', dedicada a Jaume Tubau. Es tracta d'una composició encarregada per la seva germana Laura al mestre Enric Ortí. L'obra ha fet ballar centenars de persones en una plaça d'Octavià completament plena.

Els centenars de santcugatencs que s'aplegaven a la plaça han començat escoltant la composició, però molts d'ells han acabat ballant-la. Després de la sardana hi ha hagut grans aplaudiments.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha recordat la figura de Jaume Tubau i ha dit que un gran sardanista com ell es mereix tenir una sardana dedicada.

Lluís Recoder

Ens ha arribat al cor a molta gent, és una sardana preciosa. Penso que el Jaume, allà on sigui, estarà orgullós de sentir-la.


El compositor Enric Ortí ha explicat que la sardana li va ser encarregada fa un any per Laura Tubau, i que l'ha escrit a partir d'allò que sabia de Jaume Tubau i a partir dels records de la mort del seu propi pare. La reacció del públic, segons Ortí, ha estat molt especial.

Enric Ortí

M'he quedat molt sorprès perquè la gent estava molt atenta, hi havia molt nerviosisme, ho hem notat els onze músics que estàvem a l'escenari.


L'estrena s'ha produït dins del 32è Aplec de la Sardana que ha tingut lloc aquest diumenge a Sant Cugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.