Sant Cugat se solidaritza amb la família d'un presumpte assassinat polític a Mèxic


  • Comparteix:

Sant Cugat dóna suport a la campanya d'Amnistia Internacional per denunciar l'assassinat de l'advocada mexicana Digna Ochoa, morta ara fa sis anys. El germà de l'advocada recorre aquests dies Catalunya, i ha visitat Sant Cugat per donar a conèixer el cas i demanar justícia.

Des de feia anys, Digna Ochoa estava treballant en casos relacionats amb vulneracions dels drets humans comeses per l'exèrcit i la policia mexicana. Durant aquest temps havia rebut nombroses amenaces de mort i assetjament que van culminar amb el seu presumpte assassinat, el 19 d'octubre de 2001.

El govern mexicà va determinar que havia estat un suïcidi però el seu germà, Jesús Ochoa, vol demostrar que no va ser així. Són declaracions al magazin 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora.

Jesús Ochoa

L'únic que ens mou és trobar la veritat i demanar al govern federal que reconegui que la mort va ser fruit d'un homicidi.


Per aquest motiu, Jesús Ochoa s'ha reunit aquest dilluns amb la regidora d'Igualtat, Cooperació i Immigració, Susanna Pellicer, que li ha mostrat el suport de la ciutat.

Susana Pellicer

La postura de l'Ajuntament és la de donar suport als informes d'Amnistia Internacional i ajudar en el cas de Digna Ochoa.


El suport de l'Ajuntament s'ha materialitzat en la signatura d'una carta que reclama al procurador general de la república de Mèxic que s'aconsegueixi una revisió del cas de Digna Ochoa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.