El preu de l'habitatge i el model de ciutat, a debat


  • Comparteix:

La vivenda ha de ser un dret real per a tothom i no pot estar subjecta al lliure mercat. És la premisa en què es basa l'Assemblea Popular per l'Habitatge, que organitza aquest cap de setmana les primeres jornades d'acció i reflexió sobre l'habitatge i el model de ciutat. Els tallers, debats i xerrades programats tenen l'objectiu de proposar alternatives als problemes de la vivenda i fer participar els santcugatencs.

La plaça Pep Ventura i l'Ateneu acolliran durant tres dies les activitats, que pretenen fer reflexionar sobre les dificultats de gran part de la societat per accedir a una vivenda. Una membre de l'Assemblea Popular de l'Habitatge, Núria Gibert, parla de la situació de la vivenda a la nostra ciutat.

Núria Gibert

Tothom coneix algú que ha hagut de marxar de la ciutat on hem crescut. Aquest fet dota el tema de més dramatisme personal, ja no són només xifres.


Els actes arrencaran divendres a la tarda amb la lectura del manifest de l'Assemblea, i dissabte és el dia més intens de les jornades. L'activitat d'aquest segon dia comença a les 11 del matí amb un taller sobre el model de ciutat sostenible. La festa també tindrà cabuda en la programació de dissabte, amb la música i les projeccions audiovisuals com a protagonistes de la nit. L'ubicació d'aquest acte no es desvetllarà fins el mateix dissabte a la tarda.

L'Assemblea defensa que si la vivenda fos realment un dret per a tothom no estaria subjecta a la llei de l'oferta i la demanda.

Núria Gibert

Entenem que perquè la vivenda sigui realment un dret assumible per a tothom ha d'estar necessàriament fora del lliure mercat.


L'Assemblea Popular de l'Habitatge de Sabadell, l'Assemblea per la vivenda de Terrassa i 'V de Vivienda' col·laboraran a les jornades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.