Una nova edició de 'Voluntariat per la Llengua' promourà l'ús del català


  • Comparteix:

El Servei Local de Català posa en marxa una nova edició de 'Voluntariat per la llengua', una iniciativa per promoure l'ús social de l'idioma. El programa facilita a les persones amb coneixements bàsics de la llengua que parlin el català amb voluntaris. La iniciativa també fomenta que els catalanoparlants no canvin d'idioma innecessàriament.

Les persones que vulguin formar una parella lingüística poden enviar un correu electrònic a santcugat@cnpl.cat o bé trucar al 93.589.13.82. La darrera edició va aplegar una vintena de parelles lingüístiques que es reunien setmanalment per parlar en català.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, explica els dos tipus de persones que es busquen.

Susana Pellicer

Hi ha 2 tipus de persones necessàries, l'acompanyant que parla la llengua i els nouvinguts.


'Voluntariat per la llengua' incorpora per primera vegada entitats locals a la iniciativa. Òmnium Cultural, l'Ateneu, la CAL i l'espai Terra Dolça donaran a conèixer les activitats del programa. A més, una desena de comerços es comprometen a atendre en català als clients que parlin aquest idioma. D'aquesta manera, es garanteix que les persones que aprenen català practiquin la llengua en situacions quotidianes.

Ho explica Pellicer.

Susana Pellicer

Amb aquests establiments hem arribat a un acord de col·laboració per tal que les persones que parlen en català habitualment col·laborin parlant-ho sempre.


Pellicer ha explicat que un cop s'acabin els dos cursos, els que comencen al novembre i al febrer, hi ha prevista una festa amb les parelles que hi participin.

L'Ajuntament col·labora amb 'Voluntariat per la llengua' amb 20.000 euros per contractar un tècnic de suport a la iniciativa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.