Sant Cugat redueix el consum d'aigua però continua al capdavant del rànquing de l'àrea metropolitana


  • Comparteix:

El consum domèstic d'aigua a Sant Cugat ha disminuït un 16% en els últims tres anys, tot i que la nostra ciutat continua sent la segona amb més despesa de l'àrea metropolitana. Així ho recull un informe de l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient, que afegeix que al conjunt de la corona barcelonina s'ha detectat una tendència a la baixa. Segons l'organisme, la nostra ciutat i Begues, al Baix Llobregat, encapçalen el rànquing de les ciutats que generen més residus, per sobre d'1'75 quilos per persona i dia.

El consum domèstic d'aigua als 33 municipis que integren l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient es va situar l'any 2006 en 116 litres diaris per habitant. Segons l'Entitat de Medi Ambient, aquesta és una xifra rècord que implica una reducció del 3'7% respecte l'any anterior.

Les dades de consum a Sant Cugat, però, continuen superant de llarg la mitjana metropolitana. En concret, a la nostra ciutat es consumien el 2006 uns 180 litres per persona i dia, una xifra que converteix la nostra ciutat en la segona amb més consum domèstic de l'entorn metropolità. Malgrat tot, les dades mostren una davallada del 16% del 2003 al 2006.

El president de l'Entitat de Medi Ambient i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, valora positivament l'esforç dels municipis metropolitans durant l'últim any.

Francesc Narváez

El 2006 s'ha batut un rècord de consum baix a l'àrea metropolitana.


Segons Narváez, els problemes derivats del canvi climàtic i les campanyes que es fan arreu del món sobre aquesta qüestió ajuden a conscienciar la ciutadania.

Francesc Narváez

Ens ha ajudat molt la campanya sobre el canvi climàtic que s'està a fent a nivell global.


D'altra banda, Sant Cugat també se situa entre els municipis amb pitjors resultats de recollida selectiva. Segons l'Entitat del Medi Ambient, Begues i la nostra ciutat encapçalen la llista dels que generen més residus, per sobre d'1'75 quilos per persona i dia. En l'altre extrem, es troben ciutats com Ripollet, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu del Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.