Domènec Miquel avisa del mal estat del campanar del Monestir


  • Comparteix:

L'historiador santcugatenc Domènec Miquel alerta de l'estat d'abandó en què es troben diverses parts del Monestir. El membre del Grup d'Estudis Locals assenyala que el campanar necessita una actuació urgent i que cal reparar el tub que travessa el Claustre de forma provisional.

Per a Domènec Miquel, el Monestir té dues cares, la que dóna a la plaça d'Octavià i que segons l'historiador és de 'flors i violes', i la de la part del darrera que 'està molt malament'.

El membre del Grup d'Estudis Locals parla sobre l'existència d'un tub que travessa el Claustre de forma provisional des de 1996 i que aboca les aigües als jardins del darrera provocant erosions al sòl. Però l'historiador considera que la principal urgència és el mal estat del cimbori. Són declaracions a Cugat.cat.

Domènec Miquel

Es van estabilitzar les capelles barroques i la sagristia però s'hauria d'actuar també sobre el campanar


El director del Museu de Sant Cugat, LLuís Campins, ha explicat que el projecte d'arranjament de la part posterior del Monestir preveu tapar el tub del Claustre que aboca als jardins. Campins també afirma que el Monestir és un edifici molt complex i que el campanar, que depèn de la parròquia, necessita un manteniment constant.

Lluís Campins

El campanar com moltes parts de l'edifici necessita d'un manteniment constant.


Domènec Miquel també reivindica la dignificació de les excavacions realitzades a la part del darrera del Monestir, cobrint-les o muntant un parc arqueològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.