La velocitat màxima permesa queda reduïda a 80 km/h a l'entorn de Barcelona


  • Comparteix:

Aquest dissabte ha entrat en vigor la prohibició de circular a més de 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana de Barcelona, un mes més tard del previst. La mesura afecta, entre altres vies, les parts baixes de la C-58 i de la C-16. L'administració ha anunciat, però, que no multarà els infractors fins després del cap d'any.

Amb l'objectiu, segons el Departament de Medi Ambient i el Servei Català de Trànsit, de reduir la contaminació de l'aire, a partir d'aquest dissabte 1 de desembre queda limitada la velocitat a totes les vies que envolten Barcelona a 80 quilòmetres per hora. La mesura entra en vigor un mes més tard del que es tenia previst, a causa dels esvorancs a les obres de la Renfe.

La mesura afecta un total de 15 municipis de la primera corona metropolitana de Barcelona, inclòs Sant Cugat. En el cas de la C-16, afecta el tram entre l'entrada al Túnel de Vallvidrera i la Ronda de Dalt, i en el cas de la C-58 el tram entre la Gasolinera BP i el Nus de la Trinitat.

Tot i que la prohibició s'aplica a partir d'aquest dissabte, fins el dia 1 de gener no s'imposaran multes als infractors, per tal que els conductors s'acostumin a la nova limitació.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit recomana circular a un màxim de 90 quilòmetres per hora a la segona corona metropolitana, una recomanació que es pot convertir en limitació obligatòria en una data encara per determinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.