Més de 240 ciutadans responen a la crida de donació de sang


  • Comparteix:

L'Escola de Música Victòria dels Àngels acull durant 12 hores la Marató de Donació de Sang per la que han passat un total de 246 persones. La iniciativa, que es realitza per primer cop a Sant Cugat, ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha organitzat aquest dissabte una marató de dotze hores de donacions a l'Escola de Música Victòria dels Àngels. La iniciativa, que s'emmarca dins la Festa de Tardor, pretén conscienciar els santcugatencs de la importància de tenir reserves de sang.

L'organització, juntament amb el consistori valorarà la possibilitat de repetir la jornada l'any que ve, ara que s'ha aconseguit un total de 197 donacions després de rebre la resposta de més de 240 ciutadans, la meitat dels quals eren donants nous.

Així ho explica la promotora del Banc de Sang i Teixits del Vallès Occidental, Carme Díaz.

Carme Díaz

Un cop feta la valoració de les donacions, considerarem amb l'Ajuntament repetir la marató l'any que ve


L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder i la tinenta d'alcalde, Carmela Fortuny, entre d'altres membres de l'Ajuntament. Recoder no ha pogut donar sang en aquesta ocasió, com altres 40 persones, ja que, després del seu viatge a una zona de grip aviària com la Xina, ha d'esperar 28 dies per què la seva sang compleixi amb els requisits de donació.

Així ho explica Recoder.

Lluís Recoder

Avui no he pogut donar s'han perquè me l'han rebutjat. Fa 15 dies que he tornat de la Xina. En ser una zona de grip aviària, no es pot donar sang fins després de 28 dies de la tornada del viatge


L'alcalde ha donat el tret d'inici de la marató fent una crida als ciutadans a la donació de sang. Cada hora, una pantalla situada al rebedor de l'escola, ha indicat el nombre de donants que han passat per la marató.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.