El pis més petit de Sant Cugat costa 185.000 euros i té 30 metres quadrats

Societat

Publicat el 3/des/07 per Marc Texidó

El pis més petit a la nostra ciutat costa prop de 190.000 euros mentre que una de les cases més gran puja a més de tres milions d'euros, segons un estudi de Ràdio Sant Cugat. Pel que fa als metres quadrats, Sant Cugat ofereix espais de 30 a 700 metres quadrats. Les zones més cares són els districtes i Valldoreix, mentre que les millors ofertes es troben al centre santcugatenc.

Quan es tracta de llogar un habitatge, l'espai més petit que hi ha a la ciutat és de 30 metres quadrats i es paga entre 600 i 700 euros al mes. En aquests casos, són edificis vells i moltes vegades no estan llestos per entrar-hi a viure un cop pagat el lloguer.

Segons les immobiliàries consultades per Ràdio Sant Cugat, també es poden arribar a trobar pisos més grans, d'entre 40 i 90 metres, que costen aproximadament entre 600 i 1.200 euros al mes. Aquests espais acostumen a estar en finques velles al centre de la ciutat.

La comercial de la immobiliària santcugatenca Incusa, Neus Valverde, explica quina sortida de mercat tenen els pisos petits.

Neus Valverde

Els pisos petits tenen més sortida la gent els lloga perquè no es pot accedir a una hipoteca per comprar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Si es tracta de llogar espais més grans a la nostra ciutat, els districtes i barris més apartats del centre concentren més oferta. Els habitatges tenen aproximadament entre 120 i 600 metres quadrats en zones com Valldoreix, les Planes i el Parc Central. El preu d'aquests habitatges pot oscil·lar entre els 1.600 i els 2.300 euros al mes.

Quan l'opció del client és la compra, l'oferta en metres quadrats no varia respecte al lloguer, però els preus per una casa a Valldoreix pot arribar als tres milions i mig d'euros.

El director de màrqueting i vendes de l'àrea immobiliària de Celo XXI, Gonzalo Roca, explica qui acostuma a ser el client dels habitatges de luxe.

Gonzalo Roca

Els clients acosutmen a ser persones de classe alta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'habitatge més petit de la ciutat, de 30 metres quadrats, es pot adquirir per poc més de 186.300 euros. Però l'oferta santcugatenca a l'hora de comprar un pis petit no s'acaba aquí: també es poden trobar pisos d'entre 45 i 70 metres quadrats al centre de la ciutat. Els preus voregen en aquesta ocasió els 330.000 euros.

Pel que fa a la compra d'habitatges més grans a la ciutat, trobem preus tan variats que van dels 121.000 euros als prop de dos milions d'euros. Pel que fa als metres quadrats, varien dels 110 metres als 700 metres quadrats habitables. Les millors ofertes són pisos que es troben al centre de la ciutat mentre que pel que fa a cases més grans les trobem als districtes i Valldoreix.

Ràdio Sant Cugat ha elaborat aquest estudi consultant més de 20 immobiliàries de la ciutat.