Un informe alerta de l'augment de casos de violència contra dones grans


  • Comparteix:

Augmenten els casos de violència de gènere en persones de més de 70 anys. Aquesta és una de les dades que destaquen del cinquè Informe de Violència contra les Dones a Sant Cugat, que ha avançat a aquesta emissora la regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer. L'estudi es presentarà la setmana vinent, coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere, que es commemora el 25 de novembre.

L'informe que encarrega cada any l'Ajuntament destaca un increment dels casos de maltractaments en les franges de més de 70 anys i en les de menys de 20. Malgrat aquest repunt, la franja principal de dones maltractades continua estant entre els 25 i els 44 anys i es tracta de dones amb estudis mitjans i superiors.

L'equip de govern prepara noves ajudes per als col·lectius que pateixen violència de gènere i que no tenen fàcil accés als recursos actualment disponibles. Ho ha avançat la regidora d'Igualtat, Susanna Pellicer, al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Susanna Pellicer

És un augment de dones de més de 70 anys. Formarem un grup de dones d'aquesta edat perquè necessiten un altre tipus d'ajuda.


Els resultats complets de l'estudi es donaran a conèixer la setmana vinent, abans de la commemoració del Dia contra la Violència de Gènere el proper diumenge 25 de novembre.

Les activitats a la nostra ciutat començaran dimecres amb una xerrada a càrrec del psicòleg argentí Jorge Corsi, que sota el títol 'Una tragèdia superable' farà un repàs al paper dels homes en la violència domèstica. Serà a la Casa de Cultura a les vuit del vespre. Dijous, a dos quarts de vuit i als cinemes Cinesa, es programarà cinema d'autor amb 'Grbavica' de Jasmina Bani. Dissabte, les activitats seguiran amb el concert de Concha Buika al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.