Unes 5.000 persones es manifesten en contra del Quart Cinturó al Vallès


  • Comparteix:

Prop de 5.000 persones han reclamat un Vallès sense Quart Cinturó a Granollers. Les seccions locals d'ERC i ICV-EUiA han participat d'aquesta manifestació, que ha tingut lloc aquest diumenge, i que defensa l'existència d'alternatives millors al Quart Cinturó per afavorir la mobilitat al Vallès.

A l'acte reivindicatiu hi han participat una setantena de representants polítics d'ERC i ICV, a més d'una cinquantena de tractors i dos centenars de ciclistes. Entre ells, les seccions locals de totes dues formacions han donat suport amb la seva presència a la 'Campanya contra el Quart Cinturó'.

La regidora d'ICV-EUiA, Assun Reyes, explica el sentit de la reivindicació.

Assun Reyes

Pensem que les carreteres s'omplen sempre. Fem una aposta profunda pel transport públic i no calen més carreteres.


De la seva banda, el membre de les JERC, Pere Pau Massanès, valora així la jornada.

Pere Pau Massanès

Quan més siguem més força farem. El Quart Cinturó és un tram d'una autovia que ens vol fer l'Espanya d'ara. A nosaltres no ens interessa.


El principal objectiu de l'acte ha estat reivindicar alternatives a aquesta infraestructura. El portaveu de l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC) i membre de l'organització de la manifestació, Toni Altaió, explica l'alternativa que proposen als trams que queden per licitar del Quart Cinturó.

Toni Altaió

És una proposta que no parla només de mobilitat, sinó de territori. Establir els mecanismes per protegir la plana del Vallès i articular una xarxa de mobilitat que es sustenti en el transport públic .


En concret, la plataforma contra el Quart Cinturó proposa noves alternatives com potenciar la C-155 que connecta Sabadell i Granollers eliminant els encreuaments i la construcció d'un vial paral·lel a la línia de Renfe entre Sabadell i Terrassa. El primer tram del Quart Cinturó, que connecta Abrera amb Terrassa, ja s'està construint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.