El CASC sensibilitza els santcugatencs de la situació de Palestina


  • Comparteix:

Avançar en les negociacions amb l'Estat israelià per evitar l'esclat imminent de la violència a Palestina és la principal proposta del metge palestí resident a l'Estat espanyol, Abu Musa. De la mà de la Tercera Jornada de Solidaritat amb el poble Palestí, organitzada pel col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), Abu Musa ha destacat la debilitat de les negociacions polítiques entre palestins i l'Estat israelià i la importància de la participació internacional per equilibrar l'abús d'Israel.

A mode de toc d'atenció per tots els santcugatencs, el CASC i la XASC han organitzat aquest dissabte una nova jornada de solidaritat per recordar la situació que pateix actualment el poble palestí.

Enguany, l'encarregat d'explicar de primera mà l'ocupació israeliana, els abussos de poder i el trencament de tots els drets humans per part d'Israel ha estat el metge palestí, Abu Musa. Davant una quarantena de persones, Musa ha descrit així el context palestí més actual.

Abu Musa

Ens troben davant la negativa d'Israel a incloure els drets dels palestins. Això complica les negociacions, la convivència i pot produir un estallit de la violència.


Davant la crisi política, Abu Musa fa aquestes propostes centrades en el moviment palestí i la participació internacional.

Abu Musa

Millorar les relacions internes palestines i millorar la coordinació entre Palestina i la resta de païssos àrabs. Treure l'exclusiva al Orient Mitjà d'Estats Units per aconseguir un major equilibri.


La Tercera Jornada de Solidaritat amb el poble palestí també ha comptat amb un dinar típic que ha apropat la cultura palestina als prop de 50 participants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.