La UE crea l'IET sense candidatura oficial de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els ministres d'Investigació dels 27 estats de la Unió Europea han aprovat aquest dissabte la creació de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET). L'Estat espanyol encara no ha presentat una candidatura oficial, tot i la proposta de Sant Cugat per albergar aquesta institució. En els propers dotze mesos es decidirà l'emplaçament de l'IET al que, fins ara, només opten Àustria i Polònia.

L'Institut Europeu de Tecnologia començarà a funcionar a la primavera de 2008, tot i que encara no s'ha decidit quina ciutat acollirà les seves instal·lacions. Sant Cugat va presentar la seva candidatura el passat mes de febrer i fins ara ha rebut el suport del teixit social, econòmic i polític de Catalunya.

Tot i els esforços de Sant Cugat, l'Estat espanyol encara no ha oficialitzat la candidatura. Un fet que el tinent d'alcalde d'Economia i Organització, Jordi Joly valora així.

Jordi Joly

Malauradament l'administració espanyola no fa el tràmit final. Només ha d'expressar per escrit que el govern espanyol dóna suport a la candidatura de Sant Cugat.


De la seva banda, la ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, ha assegurat que estan estudiant la possibilitat de presentar una candidatura espanyola, tot i que ha admès que hi ha estats que tenen més possibilitats. Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat insistirà per aconseguir la presentació formal de la ciutat per part de l'Estat espanyol.

Jordi Joly

Posarem en marxa totes les accions que facin falta, tenint en compte el que ens ha costat arribar fins aquí. No ens quedarem de braços creuats.


Des del consistori, esperen que la Generalitat s'afegeixi a aquesta petició i faci d'interlocutor amb l'Estat espanyol.

L'IET comptarà amb un pressupost de més de 308 milions d'euros procedents dels pressupostos de la Unió Europea fins el 2013. La seva principal fita serà la investigació sobre el canvi climàtic, les energies renovables i les tecnologies de la informació i la comunicació, pel que comptarà amb un a seixantena de treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.