Detingut un santcugatenc en l'operació contra clíniques d'avortaments il·legals


  • Comparteix:

La Guàrdia Civil ha detingut el doctor resident a Sant Cugat, Carlos Morín, i cinc persones més en el registre de quatre clíniques de Barcelona acusades de fer avortaments il·legals. Les clíniques investigades són de la Fundación Morín, totes elles situades a la part alta de Barcelona.

La Guàrdia Civil i la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), juntament amb el jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, duen a terme aquesta operació, que ha estat decretada sota secret de sumari. Agents de la Guàrdia Civil han registrat aquest dilluns les clíniques i el domicili de Morín, situat a Sant Cugat.

El registre ha començat per ordre del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, que al juliol va acceptar a tràmit la querella presentada fa una mica més d'un any contra Morín per l'organització cristiana E-cristians.

Aquesta querella recollia la denúncia d'un reportatge d'una televisió danesa, en què es veia una periodista embarassada de 31 setmanes entrevistar-se amb Morín per saber si li podria practicar un avortament, i aquest va acceptar sense saber que hi havia una càmera oculta, i feia referència a un altre cas similar que va fer temps enrere el diari britànic 'Daily Telegraph'.

Per la seva banda, la ONG HazteOir.org (HO) ha expressat la seva satisfacció per l'operació policial i judicial contra el Grup Ginemedex- TCB, presidit per Morín. Arran dels fets, HO demana l'arxiu de la querella criminal que el metge santcugatenc va interposar-los reclamant 100.000 euros per la reparació de danys, per haver denunciat a la seva web els presumptes avortaments il·legals. HO va informar a la web sobre les notícies internacionals i la querella d'E-Cristians que denunciaven el presumpte delicte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.