Sant Cugat i Cerdanyola desconeixen si Medi Ambient vol reduir el Parc de Collserola


  • Comparteix:

Sant Cugat i Cerdanyola desconeixen els plans de la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat per reduir la superfície del futur Parc Natural de Collserola en 42 hectàrees. Segons una informació d''El Periódico', aquesta conselleria ha exclòs àrees dels dos municipis dels límits proposats per a l'espai natural.

Aquest diari remarca que aquests terrenys exclosos continuarien en un pla d'espais d'interès natural (PEIN) i, per tant, encara serien protegits.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha remarcat que no té 'comunicació oficial' d'aquesta decisió de Medi Ambient i ha lamentat assabentar-se'n pels mitjans de comunicació. Per aquest motiu, el consistori ja ha reclamat una reunió amb el departament per tractar aquesta qüestió.

Tot i això, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, assegura que aquestes modificacions podrien servir per protegir la Torre Negra.

Marta Subirà

Tenint en compte les passes de l'Ajuntament, es podtria tractar de la protecció de la Torre Negra i l'exclusió de cases en situació irregular. Tot i això, no en tenim constància oficial.


L'Ajuntament de Cerdanyola també desconeix si Medi Ambient ha exclòs àrees del seu municipi dels límits del futur Parc Natural. L'alcalde cerdanyolenc, Antoni Morral, diu que van fer arribar la seva proposta a la Generalitat i que, per ara, no han rebut cap resposta oficial de Medi Ambient.

Escoltem Morral.

Antoni Morral

Pel que m'han dit verbalment la Generalitat respecta la nostra proposta. Tot i això, no tinc la rèplica oficial a la nostra sol·licitud.


El Papiol i Sant Just Desvern són els altres municipis afectats per aquesta modificació dels límits del Parc Natural de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.