Gairebé un centenar de santcugatencs, contagiats per la sida en els darrers 26 anys


  • Comparteix:

Un total de 99 persones s'han infectat del virus de la sida des de 1981 a la nostra ciutat. Això suposa la detecció d'un nou diagnòstic respecte l'any passat, segons dades del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya. Les dades posen de manifest que el perfil del seropositiu de la demarcació de Barcelona és un home d'entre 30 i 34 anys que es contagia per via sexual.

Les dades del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida demostren que a la nostra ciutat, com al conjunt de Catalunya, la incidència de la malaltia és major en la població masculina. El perfil de la persona infectada cada vegada més és la d'un home entre els 30 i els 34 anys.

La principal via d'infecció és, cada vegada més, la transmissió sexual, tant homosexual com heterosexual. Tot i això, en aquests últims anys hi ha hagut un repunt en la via homosexual. El doctor Albert Jiménez, doctor del programa de prevenció i assistència del Centre d'Estudis Epidemiològics, explica els motius.

Albert Jiménez

Les noves generacions d'homosexuals poden baixar la guàrdia i no tenen la disiplina que havia tingut el col·lectiu més veterà a l'hora d'utilitzar el preservatiu.


El lema d'enguany fa referència a la discriminació a la feina 'Evitem la discriminació, junts ho aconseguirem'. En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ha engegat la campanya multimèdia 'Amb la sida, fem la nostra feina', amb l'objectiu principal de combatre l'estigma i la discriminació de les persones amb sida en el món laboral.

Albert Jiménez parla de la campanya d'enguany.

Albert Jiménez

Aquesta campanya respon a l'estratègia de voler sensibilitzar també a l'empresariat i als sindicats, no només als treballadors. Fan la feina com tothom.


El magazín 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora adaptarà els continguts d'aquest divendres amb motiu de la jornada. El programa té lloc de les deu del matí a la una del migdia i està presentat per Sílvia González.

Els quatre IES, les escoles Avenç i Thau, i dependències com l'Ajuntament, la Casa Mònaco i l'Ateneu, entre d'altres, acolliran aquest divendres diverses taules informatives sobre la sida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.