Significativa presència santcugatenca a la manifestació a favor del dret de decidir


  • Comparteix:

La manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona per la plataforma Pel Dret de Decidir contra el caos ferroviari ha reunit més de 700.000 persones, segons l'organització. Entre els participants hi ha hagut representants de les seccions locals de CiU, ERC, ICV i la CUP, que s'han sumat al lema 'Som una nació. Diem prou' que encapçalava la marxa. El santcugatenc Víctor Alexandre ha encapçalat la manifestació amb altres personalitats del país.

Les tres reclamacions de la plataforma Pel Dret de Decidir han rebut una gran resposta de la societat. La solució dels problemes de Rodalies, la publicació de les balances fiscals i el fet que Catalunya gestioni els seus propis recursos han estat reivindicades per centenars de milers de catalans.

La manifestació ha superat les previsions de l'organització. Escoltem el membre de la branca local de la plataforma, Jaume Massanés.

Jaume Massanés

Ha sigut un èxit rotund de participació i de motivació de la gent. Els ciutadans es queixen que els polítics no solucionen els problemes actuals.


Entre els participants a la manifestació hi ha hagut una significativa presència de santcugatencs, entre els quals les seccions locals de CiU, ERC, ICV i la CUP, així com l'alcalde, Lluís Recoder.

Recoder ha dit que els problemes actuals són fruit de la discriminació de l'Estat espanyol respecte el nostre país.

Lluís Recoder

Catalunya és un país que genera riquesa i per tant tenim capacitat suficient per millorar les infraestructures. El problema és que bona part dels recursos se'n van fora.


Des de Convergència i Unió, el co-president de la secció local, Ramon Bonastre, ha denunciat el desprestigi de Catalunya.

Ramon Bonastre

Sembla mentida que ningú se n'adoni, però amb quatre o cinc anys hem passat de ser un referent a ser una riota de país.


De la seva banda, el president de la secció local d'ERC, Andreu Freixas, ha dit que el dret de decidir no s'ha d'aplicar només a les infraestructures.

Andreu Freixas

Des d'Esquerra Republicana sempre hem defensat el dret a decidir. Nosaltres som partidaris de decidir com podria decidir qualsevol altre estat o país d'Europa.


Des d'Iniciativa per Catalunya, Joan Calderón manté que no pot ser que la construcció del TGV passi per davant de Rodalies.

Joan Calderón

Primer les Rodalies. No podíem tolerar que fins aquest moment s'hagués prioritzat la construcció de l'AVE, la construcció d'un transport públic pels poderosos, pels polítics i pels empresaris.


Finalment, per part de la CUP, Aniol Pros ha explicat que el seu partit ha format un grup propi dins de la marxa.

Aniol Pros

El lema de la CUP era "Tirem pel dret. Independència". Ens hem apartat una mica del debat sobre les infraestructures i ens hem centrat en la reivindicació de l'autodeterminació.


Entre els centenars de milers de participants a la manifestació també hi ha hagut els ex-presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.