ProBici treballa amb l'Ajuntament per estendre l'ús de la bici a tots els IES


  • Comparteix:

ProBici demana estendre a tots els centres educatius l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport. A l'IES Angeleta Ferrer, una quarantena d'alumnes van en bicicleta a l'escola, gràcies a una proposta de l'entitat ProBici. Segons ProBici, això suposa un augment del 85% respecte la vintena que ho feia abans de l'activitat. Per això, l'entitat ja ha començat a treballar amb l'Ajuntament per fomentar aquesta mesura entre tots els estudiants de la ciutat.

El passat 27 de setembre l'associació ProBici va organitzar l'Esmorzar Bicia't, on van participar gairebé 400 persones. Entre elles, 135 estudiants de IES Angeleta Ferrer. Dos mesos més tard, i després d'aquesta iniciativa, 40 alumnes han continuat desplaçant-se al centre en bicicleta. Davant d'aquest èxit per l'entitat, ProBici proposa ampliar la proposta a la resta de centres educatius del municipi.

El portaveu de ProBici, Martí Rius, valora així l'increment de l'ús de la bicicleta al IES Angeleta Ferrer.

Martí Rius

Ens ha sorprès la il·lusió que tenen els estudiants per fer servir la bicicleta, amb les poques infraestructures que n'hi ha. Practicament s'han doblat, estan demanat més facilitats.


La proposta està acompanyada d'altres iniciatives per fomentar l'ús d'aquest transport entre els estudiants com són incloure educació viària i circulació en bicicleta a l'assignatura d'educació física, garantir un accés segur als centres educatius i propiciar l'entrada del bicing a Sant Cugat. Per això, l'entitat està treballant conjuntament amb l'Ajuntament, tot i que la proposta es troba encara als primers passos.

Tot i així, ProBici demana al govern municipal que l'ús de la bicicleta sigui una prioritat al Pla de Mobilitat de Sant Cugat. Ho explica Martí Rius.

Martí Rius

Ara que s'està fent el pla de mobilitat, demanen a l'Ajuntament que s'ho prengui molt seriosament i amb rigor. Les infraestructures adequades per la bicicleta són la millor garantia.


Cada cop són més els santcugatencs que opten per la bicicleta, ja sigui com a mitjà de transport o com esport. Aquest cap de setmana s'han organitzat dues trobades ciclistes, on els participants han pogut triar entre un recorregut per collserola o un de carretera fins a Sant Esteve de Sesrovires.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.