Augmenten un 42% els controls d'alcoholèmia a la ciutat respecte l'any passat


  • Comparteix:

Els controls d'alcoholèmia de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han augmentat un 42% en els deu primers mesos de l'any. En total, els cossos policials han efectuat fins aquest octubre 4.571 proves, 1.368 més que en tot el 2006. En els deu primers mesos d'any, el nombre de positius ha baixat fins al 8'6%, un punt i set dècimes menys que al 2006.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, fa una lectura positiva d'aquestes dades.

Xavier Martorell

Hi ha un increment de l'actuació preventiva i també detectem una disminució dels resultats positius.


Al 2005, la Policia Local va fer gairebé 1.200 controls, dels quals 129 van donar positiu. Aquell mateix any, els Mossos d'Esquadra van efectuar 1.550 proves d'alcoholèmia, de les quals 131 van superar els límits permesos per la llei. En total, 260 persones van donar positiu en els 2.744 controls efectuats fa dos anys. Aquesta xifra suposa gairebé un 9'5% de proves positives.

Al 2006, la Policia Local va obtenir uns resultats similars als de l'any anterior: 130 conductors van donar positiu en 1.200 controls d'alcoholèmia. En canvi, els Mossos d'Esquadra van incrementar un 25% el nombre de proves. Tot i això, les dades relatives van ser similars a les de l'any anterior, ja que 200 persones van superar els límits permesos en els poc més de 2.000 controls. En total, 330 conductors van donar positiu en els 3.203 controls efectuats. Aquesta xifra representa un 10'3% d'infraccions, gairebé un punt més que al 2005.

En els deu primers mesos d'enguany, el nombre de controls ha augmentat respecte anys anteriors. Fins a finals del mes passat, s'han efectuat 4.571 proves, 1.368 més que tot l'any passat. Gairebé 400 conductors hi han donat positiu, xifra que situa el nombre relatiu de positius en un 8'6%. Per tant, en el que portem d'any el nombre d'infraccions ha baixat un punt i set dècimes respecte el 2006.

Martorell explica a què vincula la disminució del percentatge de controls d'alcoholèmia amb resultats positius.

Xavier Martorell

Cada vegada hi ha més consciència i més actuació policial. Això fa que disminueixi el percentatge de controls d'alcoholèmia amb resultat positiu.


La Policia Local s'encarrega de fer els controls d'alcoholèmia al terme municipal. Les vies depenents del Servei Català de Trànsit i altres administracions corresponen als Mossos d'Esquadra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.