Sant Cugat millorarà la xarxa d'abastament d'aigua


  • Comparteix:

El govern de la Generalitat ha iniciat aquest dimarts els tràmits per via d'urgència destinats a millorar l'abastament d'aigua a Sant Cugat i tres municipis més del Vallès Occidental. Aquestes localitats veuran incrementada la qualitat en el subministrament gràcies a la millora de la xarxa de canonades procedent del sistema d'aigües Ter-Llobregat que abasteix la zona.

A part de Sant Cugat, les millores beneficiaran Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola del Vallès, municipis amb una població conjunta propera als 200.000 habitants.

El projecte, que té un pressupost d'execució proper als 12 milions d'euros, contempla la modernització de la xarxa i alhora preveu adequar-la al creixement urbanístic que ha experimentat aquesta zona en els darrers anys.

L'anunci arriba quan s'han donat a conèixer les dades de reserves d'aigua a Catalunya. Al sistema Ter-Llobregat, del qual depèn Sant Cugat, l'embassament de Sau-Susqueda estava l'any passat a un 59% de capacitat, mentre que ara es troba al 28%.

Això fa que s'hagi de recórrer cada vegada més a les reserves complementàries d'aigua, com són les subterrànies. Als aqüífers del Llobregat hi ha uns 600 pous que cada cop han de destinar més quantitat d'aigua per a l'ús de boca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.