Política Territorial veu compatible el Túnel d'Horta ferroviari i el Parc Natural de Collserola

Societat

Publicat el 11/des/07 per Josep Gimeno

El departament de Política Territorial i Obres Públiques veu compatible la construcció del Túnel d'Horta ferroviari i la declaració de Collserola com a parc natural. En declaracions a 'El Periódico', el secretari de Mobilitat de la conselleria, Manel Nadal, ha dit que la decisió del departament de Medi Ambient d'incloure els terrenys per construir els accessos a aquest túnel dins del futur parc de Collserola no exclou la construcció d'aquesta infraestructura.

Segons Nadal, la decisió de Medi Ambient només implica 'haver de fer el túnel d'una manera més respectuosa amb l'entorn'. El secretari de Mobilitat ha destacat que 'té el mateix impacte una galeria per a trens que una per a l'aigua', en referència a la canonada que aquest departament està construint a Collserola per connectar les xarxes de subministrament d'aigües del Ter amb les del Llobregat.

En canvi, l'equip de govern local considera 'problemàtic' el projecte del Túnel d'Horta ferroviari que defensa el departament de Política Territorial. L'executiu municipal aposta, en canvi, per prolongar la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de l'Avinguda Tibidabo per generar una nova connexió entre Barcelona i el Vallès.