La límitació de 80 quilòmetres per hora arriba aquest 2008


  • Comparteix:

El primer de gener anirà acompanyat enguany per la possibilitat de ser multat si se circula a més de 80 quilòmetres per algunes de les vies ràpides de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La C-16, que travessa els túnels de Vallvidrera, i l'AP-7 són les vies que discorren en part pel territori de Sant Cugat i que es veuran afectades per aquesta mesura. L'objectiu del Govern és reduir les emissions de gasos contaminants.

La mesura és oficial des de principi de desembre però l'aplicació de sancions no començarà fins el 2008. Amb aquest mes de marge s'ha volgut donar uns dies als usuaris perquè s'anessin adaptant a la nova normativa.

D'aquesta manera, la velocitat màxima dels vehicles a totes les autopistes, autovies i carreteres de Barcelona i el seu entorn no podran superar els 80 quilòmetres per hora, segons el pla d'actuació per reduir la contaminació atmosfèrica. La mesura, afecta trams de vies tan transitades com ara l'autopista AP-2 que va a Martorell, l'AP-7 que discorre cap a Girona i les carreteres C-32 (que enllaça amb l'autopista del Garraf), la C-58 (que porta a Terrassa) i la C-16, que travessa els túnels de Vallvidrera, entre altres.

Els trams afectats per aquesta actuació passen per les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat. Discorren per un total de 40 municipis en els quals les emissions superen els nivells de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió inferiors a 10 micres. Com que el trànsit rodat és el principal responsable d'aquesta contaminació, una de les mesures que proposa el pla és la limitació de la velocitat.

Quan la velocitat baixa de 120 a 80 quilòmetres per hora, les emissions d'òxids de nitrogen es redueixen entre un 27% i un 50%, segons la cilindrada del vehicle. Pel que fa a les immissions, és a dir, la concentració d'aquests mateixos gasos a l'atmosfera, aquesta baixada de la velocitat produeix una reducció del 18% dels òxids de nitrogen i del 9% de les partícules, segons els estudis que acompanyen el pla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.