El sistema 'carsharing', cada cop més utilitzat a la ciutat


  • Comparteix:

El mètode de lloguer de cotxes per hores i quilòmetres, conegut com 'carsharing', ha augmentat en un 60% el seu número d'usuaris a l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre les ciutats que compten amb el servei a la zona hi ha Sant Cugat, Sabadell, Granollers i Barcelona.

Sant Cugat és una de les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona que ja utilitza el servei de préstec de cotxes, 'carsharing'. Un servei que ha passat de 850 usuaris a l'entorn metropolità al gener passat a gairebé 1.400 a finals del passat mes de novembre.

El 'carsharing' consisteix en el préstec de vehicles per hores, que es recull i es deixa en algun dels punts d'estacionaments amb els quals compta l'empresa. Els usuaris del servei paguen una quota anual i abonen la quantitat corresponent en funció del temps que es faci servir o els quilòmetres recorreguts.

La productora audiovisual Cugat.cat ja compta amb un cotxe privat de 'carsharing'. L'empresa municipal OAMCIC, que inclou que inclou l'organisme, es va donar d'alta al servei de 'carsharing' el novembre passat. L'acord serveix perquè els treballadors de l'empresa puguin utilitzar els cotxes compartits sempre que calgui.

Escoltem el director de l'OAMCIC, Xavier Fornells, en declaracions d'arxiu.

Xavier Fornells

Aquest sistema facilita cotxes amb comoditat. Això ens ha fet pensar utilitzar el 'car sharing' en lloc d'ampliar la nostra flota de vehicles.


ICV ha estat la primera formació política que s'ha donat d'alta del servei a la ciutat. Segons els ecosocialistes, el 'carsharing' és un element imprescindible per a la mobilitat sostenible.

A Sant Cugat el servei està gestionat per l'empresa Avancar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.